top of page
Orestis.png

Chef Ορέστης Κουκανόπουλος

Είμαι ο Ορέστης και είμαι σχετικά νέος στην επαγγελματική μαγειρική! Αλλά στις κουζίνες βρέθηκα από 6 χρονών, όπου με έβαζε η μητέρα μου να την βοηθάω καθημερινά. Συνεπώς η σχέση μου με την κουζίνα πηγάζει από αυτή την όμορφη σχέση και οι γεύσεις μου και οι αναμνήσεις μου είναι όλες σχετικές με αυτήν.

Η πιο εντυπομένη μου μνήμη και γεύση είναι από το χωριό, όπου ένας παππούς είχε ένα μικρό μαγειρείο και έφτιαχνε μόνος τους, με δικά του υλικά κάθε μέρα κοκκινιστό με παπαρδέλες. Και έφτιαχνε μόνο αυτό. Ένα πιάτο, μία προσωπικότητα, μία γεύση και μία ιστορία μαζί!

Σαν έφηβος έφυγα από την κουζίνα, πήρα τον δρόμο μου, σπούδασα οικονομικά αλλά εν τέλει η ζωή με έφερε πίσω, όταν δούλευα σαν σερβιτόρος και μετέπειτα σαν βοηθός στις κουζίνες. Τότε συνειδητοποίησα πως πρέπει να επιστρέψω στις κουζίνες καθώς βρήκα ένα φοβερό στοιχείο το οποίο είχα ξεχάσει. Η μαγειρική είναι προσφορά και αυτό είναι ανεκτίμητο. Το συναίσθημα του να δημιουργείς και να ετοιμάζεις ένα φαγητό και να βλέπεις την ευχαρίστηση στα πρόσωπα των άλλων είναι κάτι το οποίο με ωθεί, με κινεί και με εμπνέει!


Αν έπρεπε να τρώω κάθε μέρα ένα πιάτο, θα διάλεγα να τρώω κόκορα κρασάτο.

Το αγαπημένο μου υλικό είναι τα μανιτάρια γιατί είναι το hobby μου να τα μελετάω καθώς και τα μαζεύω.

Πλιγουροσαλάτα

Πλιγοροσαλάτα με πίκλα καρότου, αρακά, μπρινουάζ ψητής πιπεριάς φλωρίνης και dressing με φασκόμηλο, δεντρολίβανο και δυόσμο

Pligouri Salata_edited.png

Διατροφική αξία

*Περιέχει γλουτένη

588 kcal

ENERGY

29.4%

5.6g

SATURATES

28%

4.75g

SALT

49%

6.8g

SUGAR

13.6%

49.6g

FAT

64%

Το Wikifarmer είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα με αποστολή την ενδυνάμωση των αγροτών μέσω της εκπαίδευσης και της άμεσης πρόσβασής τους στις εμπορικές αγορές για την πώληση των προϊόντων τους σε δίκαιες τιμές.


Μέσω της βιβλιοθήκης τους δημοσιεύσουν χιλιάδες άρθρα με βέλτιστες γεωργικές πρακτικές και οδηγούς καλλιέργειας με τη συμβολή χιλιάδων αγροτών, γεωπόνων και εμπειρογνωμόνων, καθιστώντας όλο το υλικό ελεύθερα προσβάσιμο σε όλους τους αγρότες του κόσμου σε περισσότερες από 15 γλώσσες.


Επίσης μέσω του Marketplace τους αλλά και με την συνδρομή και φιλτράρισμα της ομάδας του Wikifarmer, καθίσταται πολύ πιο εύκολο και λειτουργικό για εμάς σαν Wecook να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα  που συνατνούν τα ποιοτικά μας κριτήρια.

Η συμβίωση βρίσκεται παντού στη φύση – μια αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών οργανισμών που χτίζουν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις.

 

Με αρχή το εύ ζην, την βιωσιμότητα και την καινοτομία με βάση μελισσοκομικές τεχνικές, η Symbeeosis μας παρέχει εξαιρετικά βότανα και μυρωδικά, 100% βιολογικά, με αρώματα και θρεπτικές αξίες όπως φρόντιζει η φύση!

bottom of page