top of page
Nikolas.png

Chef Νικόλας Ζαχαρόπουλος

Γεια, με λένε Νικόλα, γεννήθηκα στην Ιταλία αλλά μεγάλωσα στην Αθήνα. Ξεκίνησα να μαγειρεύω ως έφηβος όταν η μητέρα μου δούλευε και δεν είχε χρόνο να μαγειρέψει και έτσι άρχισε να με διδάσκει ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο.

 

Μια από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις φαγητού ήταν όταν πήγα για ψάρεμα για σουπιές με τον θείο μου δίπλα στη Βενετία και μετά βοήθησα τη θεία μου να μαγειρέψει αυτό που ίσως ήταν ένα από τα καλύτερα πιάτα ζυμαρικών που έχω δοκίμασει. Πήγα στη σχολή μαγειρικής μετά την αποφοίτησή μου από το λύκειο και δούλεψα σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είμαι επίσης οικιακός ζυθοποιός κομπούχας και μπύρας. Μέσα από τις γνώσεις που απέκτησα προσπαθώ να μαγειρεύω χωρίς να με ορίζει κάποιο συγκεκριμένο στυλ αλλά προσπαθώντας να εστιάσω στη γεύση.


Λατρεύω τη δημιουργικότητα της μαγειρικής και την ατελείωτη μαθησιακή εμπειρία που συνοδεύει. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε ένα πιάτο είναι ένα πολυεπίπεδο προφίλ γεύσης που εμφανίζεται τόσο συμπαγές και τολμηρό. Το αγαπημένο μου συστατικό είναι πιθανώς το κρεμμύδι γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους δίνοντας διαφορετικά αποτελέσματα.

 

Ακούω πάντα μουσική ενώ μαγειρεύω, καθώς πιστεύω ότι ενισχύει την ελευθερία και την καινοτομία της στιγμής.

Χούμους

Χούμους αρωματισμένο με ψητό σκόρδο και καπνιστή πάπρικα και πίκλα από μανιτάρια πλευρώτους

Humus_edited.png

Διατροφική αξία

*Περιέχει Ξηροί καρποί, μανιτάρι

362 kcal

ENERGY

18.1%

1.8g

SATURATES

9%

5.96g

SALT

72%

5.6g

SUGAR

11.2%

12.1g

FAT

15%

H εταιρεία «ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΙΡΦΥΣ» ανήκει στους δύο γεωπόνους του Γ.Π.Α, με εξειδίκευση την μυκητολογία, Λευτέρη Λαχουβάρη και Θανάση Μαστρογιάννη οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο των μανιταριών εδώ και 27 χρόνια.


Η εταιρεία ξεκίνησε το Μάρτη του 2004 με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής υποστρωμάτων και την δημιουργία του πρώτου δορυφορικού συστήματος καλλιέργειας μανιταριών στην Ελλάδα με απρόσκοπτη τροφοδοσία σε υποστρώματα καλλιέργειας του 70% των ελληνικών μονάδων παραγωγής μανιταριών.


Το 2006 τα «Μανιτάρια Δίρφυς» ξεκίνησαν την παραγωγή μανιταριών πλευρώτους, κίτρινα πλευρώτους, λεντινούλα, βασιλικό πλευρώτους, αρνάκι και κοράλι με ετήσια παραγωγή που ξεπερνά τους 200 τόνους. 

 

H «Μανιτάρια Δίρφυς» συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (εργαστήριο Γενικής & γεωργ. Μικροβιολογίας), το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Μελετά μεθόδους βελτίωσης των διατροφικών και βιονεργών συστατικών των μανιταριών για την δημιουργία καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων με βάση τα μανιτάρια, ενώ έχει αποσπάσει πολλά βραβεία τόσο για το έργο της όσο και για πολλά από τα προϊόντα της.

Ρεβύθι ΠΟΠ Γρεβενων
Τα ρεβίθια αποτελούσαν και αποτελούν μια σημαντική καλλιέργεια στην περιοχή των Γρεβενών, εδώ και περίπου έναν αιώνα. 

Τα Ρεβίθια Γρεβενών είναι φημισμένα για την ιδιαίτερη γεύση τους και τη μοναδική βραστικότητα τους. Όταν βράσουν οι σπόροι, η φλούδα τους μαλακώνει τόσο πολύ που λιώνει στο στόμα όταν καταναλώνεται.

 

Οι Γρεβενιώτες παραγωγοί ρεβιθιού έχουν μεγάλη εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με τις εδαφο-κλιματικές συνθήκες και τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη, δίνουν στα Ρεβίθια Γρεβενών τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

bottom of page