top of page
Yiannis_edited.png

Chef Γιάννης Σοφικίτης

Eίμαι ο Γιάννης και όπως αρκετοί μάγειρες, η σχέση μου με το φαγητό και την μαγειρική ξεκινάει από την μητέρα μου. Το σπίτι μας ήταν σαν ένα μικρό bistro εστιατόριο, στο οποίο το φαγητό ήταν πάντα εξαιρετικό, προσεγμένο, νόστιμο αλλά και το κέντρο της συζήτησης. Σαν πιτσιρικάς, είχα την περιέργεια για το όλο λειτούργημα και η μητέρα μου με τράβηξε στην κουζίνα νωρίς και άρχισε να μου μαθαίνει. Με γοήτευε τόσο πολύ η μαγειρική που αντί για Μίκυ Μάους στα 10 μου παρακολουθούσα εκπομπές μαγειρικής και DVD του Jamie Oliver.

 

Από 15 χρονών το ήξερα ότι θα γίνω μάγειρας, όπερ και εγένετο. Στα 18 μου πήγα σε σχολή μαγειρικής και αμέσως μετά πήγα στην Αγγλία όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω δίπλα σε σπουδαίους σεφ και φίλους με αποτέλεσμα να χτίσω μία ιδιαίτερη σχέση με την επαγγελματική μαγειρική.

 

Θα παραδεχτώ πως το αγαπημένο μου φαγητό είναι το σωστό πιτόγυρο. Ένα απλό φαγητό αλλά και ταυτόχρονα πλήρες και περιεκτικό φαγητό, το οποίο όμως πρέπει να γίνει σωστά σε όλα του. Η πίτα, τα λαχανικά, τα αρώματα, το ψήσιμο και το κρέας πρέπει να είναι όλα τέλεια. Αν όμως ο κόσμος τελείωνε αύριο θα ανέβαζα λίγο το επίπεδο και θα έφτιαχνα για τον εαυτό μου ένα premium rib eye stake με fontain potato, chili μπρόκολο και bone marrow με ντεμί γκλας κρασιού. Χαλαρά!

 

Αν ήμουν υλικό θα ήμουν βούτυρο! Ακριβό, νόστιμο αλλά θέλει μέτρο και ευθύνη!

 

Το βασικό συστατικό για την μαγειρική για μένα είναι η αντίληψη, η συνειδητότητα, η παρουσία στην στιγμή. Όλες οι αισθήσεις πρέπει να είναι εκεί συγχρονισμένες και σε αρμονία για να δημιουργηθεί κάτι νόστιμο και ουσιαστικό! Δεν θα πω “άρτιο”, γιατί θεωρώ ότι το άρτιο στο φαγητό δεν υπάρχει.

Μακαρονοσαλάτα

Macaroni Salad_edited.png

Μακαρόνοσαλάτα με καπνιστό βιολογικό κοτόπουλο, ψητές πιπεριές φλωρίνης και dressing από πέστο βασιλικού

Διατροφική αξία

*Περιέχει Γλουτένη, ξηρούς καρπούς

818 kcal

ENERGY

41%

12.8g

SATURATES

64%

3.8g

SALT

67%

4g

SUGAR

8%

55.7g

FAT

71%

Η BioGreco, πριν 21 χρόνια παρήγαγε πρώτη στην Ελλάδα πιστοποιημένα βιολογικά κοτόπουλα.

Η πιστοποίηση των βιολογικών κοτόπουλων ανάμεσα σε πάρα πολλά κριτήρια, εξετάζει τις συνθήκες διαβίωσης και την φυσιολογική τους ανάγκη για ελεύθερη κίνηση, την διατροφή τους με βιολογικούς δημητριακούς καρπούς και την μέθοδο αντιμετώπισης τυχόν ασθενειών με αιθέρια έλαια και βότανα και παρλαλληλη απαγόρευση  αντιβιοτικών.

Η BioGreco είνια μία πρότυπη πολυβραβευμένη ομάδα παραγωγών. Όλα τα αγροκτήματα είναι επισκέψιμα στο κοινό  με στόχο να επικοινωνήσει την διαφάνεια στις διαδικασίες παραγωγής αλλά και να εκπαιδεύσει το κοινό στο υγιεινό και παραδοσιακά παραγόμενο κρέας κοτόπουλου. Η BioGreco παράγει επίσης και βιολογικά πιστοποιημένα αυγά.

bottom of page